Image

Duurzaam keramische

Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn keramische tegels die er - zoals de naam al doet vermoeden - uitzien als hout.

Onze hoogwaardige keramische tegels worden vervaardigd uit, op hoge tempratuur gebakken klei en worden afgewerkt met een zeer duurzame glazuurlaag. Door deze glazuurlaag krijgt de houtlook tegel ook daadwerkelijk het uiterlijk van echt hout. Met de huidige technologie is het mogelijk om reliëf en knoestjes aan te brengen waardoor de tegel nauwelijks meer van een echt hout te onderscheiden is.

De voordelen van

Houtlook tegels t.o.v. echt hout

Waarin onderscheidt de houtlook tegel zich ten opzichte van echte houten vloerdelen?

De houtlook tegel:

  • is slijtvast;
  • heeft geen onderhoud nodig;
  • is vlekbestendig;
  • is te combineren met vloerverwarming.
Image
Image

Warme voeten met vloerverwarming


U vindt wellicht dat een houten vloer een fijne warme uitstraling heeft, met de houtlook tegels is het niet alleen de uitstraling, maar is de vloer ook daadwerkelijk warm. Vloerverwarming is zeer geschikt bij tegels, omdat tegels de warmte goed kunnen geleiden waardoor de woonkamer of badkamer binnen 20 minuten aangenaam warm is. Hout en vloerverwarming gaan minder goed samen; het hout droogt uit en kan scheuren of kromtrekken.

Geen onderhoud


In tegenstelling tot echte houten vloeren heeft u, zoals eerder aangegeven, geen onderhoud aan houtlook tegels. Men bakt de tegel op hoge temperaturen waardoor de poriën dicht branden en vuil zich niet in de tegel kan nestelen. Morst u bijvoorbeeld een glas rode wijn, geen probleem, dit kan niet in het ‘parket’ trekken.

Alle legmotieven mogelijk


Houtenlook tegels van 20 x 90 centimeter tot wel 30 x 120 centimeter, het kan allemaal.

Maar het is niet alleen een ruime keuze in afmetingen die de houtlook tegels zo bijzonder maakt. Want net als met houten vloerdelen zijn met houtlook tegels hout meerdere legmotieven mogelijk zoals;
 
  • visgraat,
  • halfsteensverband of
  • wild verband.
Image