Image

Duurzaam keramisch of glas

Mozaïek tegels

Met de mozaïek tegels uit het assortiment van Divan Tegels geeft uw keuken, badkamer of toiletruimte een warme en unieke uitstraling. 


Mozaïek tegels zijn creatief en u kunt ze gemakkelijk combineren met alle soorten wand- en vloertegels. U kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het in onze showroom. Glasmozaïek, natuursteen mozaïek, marmer mozaïek en verder nog vele unieke combinaties. Mozaïek is uitermate geschikt voor in de badkamer en keuken.
Voor een modern of strak design wordt veelal gekozen voor glas- en keramisch mozaïek. Voor het creëren van een klassieke sfeer adviseren komt de charme van natuursteen mozaïek meer tot zijn recht.

De voordelen van

Mozaïek tegels

De verwerking van mozaïek tegels in uw keuken, badkamer of toiletruimte brengt een aantal voordelen met zich mee; 

  • Mozaïek is gemaakt van dun materiaal, de tegeltjes zijn 4 mm dik. Mozaïek is dus heel geschikt om over andere ondergronden, zoals oude tegels, heen te leggen. Je hoeft hiervoor meestal geen deuren in te korten of drempels te verleggen.
  • Omdat mozaïek en mozaïekmatjes uit kleine stukjes materiaal bestaan, is het prima geschikt voor het betegelen van ronde vormen. Heb je een rond bad, ronde douchewand of rond badkamermeubel? Geen probleem, mozaïek is feilloos op ronde vormen te tegelen.
  • Een keramische tegel bestaat uit één kleur, bij glasmozaïek zijn meerdere kleuren per tegel mogelijk. Dat geeft een levendiger karakter.
  • Omdat mozaïek uit heel veel kleine steentjes bestaat, heeft het uiteraard ook veel voegen. Deze voegen zorgen voor een antislipeffect. Een fijne bijkomstigheid als je mozaïek wilt gebruiken als badkamervloer.
  • Mozaïek heeft oneindig veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit tal van kleuren, effecten en patronen. Doordat je dit zelf kunt combineren, wordt mozaïekwerk altijd persoonlijk en uniek.
Image

Soorten mozaïek


U kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het in onze showroom. Glasmozaïek, natuursteen mozaïek, marmer mozaïek en verder nog vele unieke combinaties. Mozaïek is uitermate geschikt voor in de badkamer en keuken.

Voor een modern of strak design wordt veelal gekozen voor glas- en keramisch mozaïek. Voor het creëren van een klassieke sfeer adviseren komt de charme van natuursteen mozaïek meer tot zijn recht.

Glasmozaïek


Glasmozaïek is de meest gebruikte mozaïeksoort. Het is te verkrijgen in oneindig veel kleuren en met vele effecten, bijvoorbeeld parelmoer, koper of goud. Het kan op zowel wand als vloer worden toegepast. Ook vloerverwarming is mogelijk onder glasmozaïek. Glasmozaïek is onverslijtbaar en gemakkelijk schoon te houden, daarom een ideaal product voor de vloer.

Keramisch mozaïek


Keramisch mozaïek is ook prima te gebruiken in de badkamer. Er is een beperkt aantal kleuren leverbaar, met allemaal dezelfde uitstraling. Effecten, zoals bij glasmozaïek, zijn dan ook niet mogelijk in keramisch mozaïek. Dit soort mozaïek gebruik je bij voorkeur op de wand. Keramisch mozaïek wordt namelijk gebakken met een dun glazuurlaagje, waardoor het een vrij kwetsbaar tegeltje is. Als je het als vloertegel zou gebruiken, loop je kans dat er krassen in het glazuur komen, bijvoorbeeld veroorzaakt door zand. Het is wel eenvoudig schoon te houden.

Natuursteen mozaïek


Zoals de naam het al zegt bestaat deze mozaïektegel uit kleine natuursteentjes. De natuurlijke vormen en kleuren geven deze tegel een unieke uitstraling. Natuursteen mozaïek is verkrijgbaar in veel soorten en er wordt ook vaak afgeweken van de traditionele rechte lijnen van mozaïek. Met kiezelmozaïek maak je van je badkamer een echte wellness ruimte. Deze stenen ijken op kleine keien. De tegel voelt prettig aan je voeten. Het nadeel aan deze mozaïektegels is het voegen, het vraagt meer werk dan bij andere soorten mozaïek.